Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek képes leírás - Tanítás, oktatás.tlap.hu
részletek »

Cikkek - Tanítás, oktatás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tanitas.tlap.hu » Cikkek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Hogyan tanítsunk?

Hogyan tanítsunk?

Gondolkodás a tanításról, a tanulás munkaformáiról, ezzel összefüggésben a pedagógus szemléletének és szerepének változásáról. Olyan témákról esik szó, mint például: 'Van-e eszményi diák?' , vagy 'Mi lehet a XXI. századi közoktatás célja?'.

Integrált oktatás a magyar iskolákban

Integrált oktatás a magyar iskolákban

A sajtó nem verte különösebben nagy dobra, így a legtöbben valószínűleg nem is tudnak arról, hogy az Oktatási Minisztérium nemrég kötelezővé tette a a sajátos nevelési igényű, tanulási nehézségekkel küzdő és részképesség zavaros tanulók iskolai integrációját. Ennek oka, hogy szegregációnak minősítették az úgynevezett kis létszámú fejlesztőosztályok működését. Hogy mit jelentenek ezek a fogalmak? Mindenek előtt ezz taglalja a cikk.

Irodalom Oktatási portál

Irodalom Oktatási portál

Az Árkádia egy oktatási anyagokat tartalmazó portál. Az oldal Magyar irodalommal foglalkozó része elsősorban a nyelvújítás kori és a modern irodalmi témákat célozza meg, de ezek mellett egyéb témájú művekről írt tananyag is megtalálható. Az oldalon kiemelt szerepet kapott a holokauszt, illetve a nyelvújítás irodalma, amiről több egész cikk, és tananyag mellett, egy terjedelmes bibliográfia is megtalálható. A weboldal nagyon hasznos lehet szakdolgozat, vagy tanyulmány írók számára.

Magyar Építőművészet cikk

Magyar Építőművészet cikk

Egy új módszertani megközelítés az építészeti szabadkézi rajz oktatására. Az építészeti szabadkézi rajz szerkezeti felépítésének oktatásában a legtöbb gondot a helyes távlati illúzió keltésének tanítása jelenti. A mélység látszatáért főként felelős ferde vonalak meghatározásáról, azaz a ferdék főirányokhoz képest viszonyított dőléséről van szó.

Tuti menü