Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Készségfejlesztés képes leírás - Tanítás, oktatás.tlap.hu
részletek »

Készségfejlesztés - Tanítás, oktatás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tanitas.tlap.hu » Készségfejlesztés
Keresés
Találatok száma - 8 db
Boribon Mozgás- és Képességfejlesztő Kuckó

Boribon Mozgás- és Képességfejlesztő Kuckó

Tartanak foglalkozásokat bölcsödéseknek, óvódásoknak, kiskorúaknak, serdülőknek és kamaszoknak, valamint a fenőtt korosztálynak is. Van több féle torna, logopédia, iskolafelkészítés, zenével való készségfejlesztés, ezen kívűl foglalkoznak készség és személyiségfejlesztéssel, szülőtanácsadással. Tartanak jógát, drámapszihológiát is. Kineizológiával is foglalkoznak.

Fejlesztés táblás játékokkal

Fejlesztés táblás játékokkal

Fő célom azoknak a táblás játékoknak és felhasználási körüknek a bemutatása, amelyek révén rendkívül sokrétű készség és képesség fejlesztés valósulhat meg az iskolás gyerekeknél. Mire alapozom mindezt? A hejőkeresztúri iskolában felhalmozott sokéves tapasztalatra. Milyen játékokról, játékcsaládokról van szó? Mancala (Leütősök), Amőba (Vonalnyerők), Malmok, Reversi (Színváltósok), Blokus (Lerakosgatósok), Backgammon (Dobókockások), ?brazil? Dáma (Dámák), hogy csak néhányat említsek. Miben nyilvánul meg a fejlesztés? Ezek a játékok már spontán módon is hatnak, irányítottan pedig még jobban: játéklapok, feladatlapok, gyakorlatok, ?bátorságpróba?, Hétpróbák, Logikaszinók stb. révén. Mit nyerhetünk velük? Ideális esetben és röviden: leleményes, döntésre képes, önmaguk és mások érzelmeit kezelni tudó, probléma megoldásban jártas, magabiztos fellépésű, sportszerű, együttműködni tudó, vidám gyerekeket.

Fejlesztő foglalkozások, terápiák

Fejlesztő foglalkozások, terápiák

A mozgásfejlesztés segíti a különböző képességek fejlődését. Fejlődik általa az ideg-, az izom-és a csontrendszer, egyensúlyérzékelés, koordináció, térbeli tájékozódás. A speciális mozgásfejlesztés segít kiküszöbölni a tanulási nehézségeket, a viselkedési és figyelemzavart. Nagy szerepet játszik a beszéd, az olvasás, az írás elsajátításában. A dalokkal, mondókákkal kísért foglalkozásokon a gyermekeknek lehetőségük nyílik speciális mozgásfejlesztő eszközök, játékok, hangszerek kipróbálására, használatára. Az éneklés, mondókázás közben észrevétlenül Fejlődik a ritmusérzékük, a memóriájuk, a problémamegoldó képességük. A mozgásfejlesztő foglalkozásokat képességfelmérés előzi meg. Célja: a gyermekek egyéni képességeihez igazodó feladatsorok - melyekre leginkább a gyermekeknek szükségük van - összeállítása a vezető konduktor által.

Képességek, és készségek

Képességek, és készségek

A képességek és készségek témakörén belől szó esik a kommunikációs készségeken kívűl az improvizációs készségről is a kreativítás és a kompetencia mellett. A legfőbbszempont az önbizalomfejlesztése, melyben segítségünkre van ezen oldal.

Készségfejlesztés, képességfejlesztés

Készségfejlesztés, képességfejlesztés

A KindyROO módszer ausztrál szakemberek sokéves kutatási programjának eredményén alapuló, 6 hetestől iskolás korú kisgyermekek készségfejlesztésével, egyben szüleik oktatásával foglalkozó vidám program, mely 1982-ben indult sikeres útjára Melbourne-ből. Jelenleg több, mint 70 központja működik Ausztráliában, Új- Zélandon és Ázsia több országában. A módszer megteremtője Margaret Sasse, akinek nevéhez több könyv, kiadvány és szakmai értekezés kapcsolódik.

LOGI-VÁR fejlesztő játék óvodás és kisiskolás gyerekeknek

LOGI-VÁR fejlesztő játék óvodás és kisiskolás gyerekeknek

Taneszközként órán, napköziben, egész napos iskolában, logopédián többek között az alábbi esetekben használható a fejlesztő játék: - alsó tagozatban matematika órán a térbeli látás fejlesztésére. - történelem órán a római őrtornyok, középkori várak, csaták modellezése. - rajzórán tanulók az általuk épített műalkotást más-más szögből rajzolhatják le. - technika órán alsó vagy felső tagozatos gyerekek csoportmunkában épület maketteket építhetnek.( régi fém építők kiváltására is alkalmas lehet a termék ) - napköziben, tanórák végén a kötelező feladatok gyors és pontos elvégzése után jutalmazásként. - fejlesztő pedagógusok a sajátos nevelési igényű, tanulásban segítségre szoruló kisiskolásoknál. Egyéni vagy kiscsoportos foglalkozásokon különböző nehézségi szintű konstruáló feladatokat adhatnak a gyerekeknek.

Rejtvények gyerekeknek

Rejtvények gyerekeknek

Az oldalon található rejtvények az gyerekek szókincsét és életkori sajátosságait figyelembe véve készültek. Játszva fejlesztik a kreativitást, problémamegoldó képességet, a szókincset, a helyesírást.Képes keresztrejtvényeinket már első osztálytól lehet használni, és az ovisokat is rengeteg fejtörő várja.

Szinnyai Borbála Képességfejlesztő

Szinnyai Borbála Képességfejlesztő

Képességfelmérés: Az első alkalommal szükség van a gyermek képességeinek feltérképezésére, mert tudni kell, hogy honnan indul a fejlesztő folyamat és melyek azok a kitűzött célok, amelyek mentén végig szeretném vinni a terápiát. A gyermek fejlődési stádiumairól beszélgetek a szülővel (egészen a várandós állapot kezdetétől a jelen pillanatig), illetve játékos formában megfigyelem a gyermek képességeit, melyek a sikeres tanulás alapjai. A felmérés befejezésekor a szülőt tájékoztatom arról, hogy miket figyeltem meg, melyek azok a képességek, ahol eltérés, vagy lemaradás tapasztalható, illetve melyek azok, amelyek biztos alapot nyújtanak a gyengébb területek fejlesztésekor. Elmondom, hogy milyen terápiát javasolok gyermekének, hogy életét még boldogabbá, gördülékenyebbé és kiegyensúlyozottabbá érezhesse a továbbiakban. Komplex fejlesztés: A képességfelmérés alkalmával megjelölt gyengébb területek játékos formában történő fejlesztése. Minden gyermekre egyéni fejlesztési tervet készítek a képességfelmérés után, mely mentén haladhat a fejlesztő folyamat. A terápia komplex, mert kiterjed a beszéd,- mozgás,- szociális érettség,- és értelmi funkciókra egyaránt.

Tuti menü