Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tanulási gondok képes leírás - Tanítás, oktatás.tlap.hu
részletek »

Tanulási gondok - Tanítás, oktatás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tanitas.tlap.hu » Tanulási gondok
Keresés
Találatok száma - 6 db
A tanulás kezdetei az óvodában

A tanulás kezdetei az óvodában

Akkor beszélünk hiperaktivtásról, ha a gyermekben a tevékenykedés és az izgatottság olyan fokú, hogy aggodalommal tölti el a szülőket. Az ilyen gyerekek állandóan nyüzsögnek, nem tudnak megülni, valamivel foglalatoskodni. Mozgása gyors, kapkodó, felületes, gyakoriak a fölösleges mozdulatok. Figyelme szétszórt, nem képes koncentrálni egyetlen dologra. Gyakori kísérőjelenség a tanulási zavar és hadarás. A kétéves gyermekek többnyire aktívak és ritkán maradnak nyugodtan. Négyéves korban is fokozott aktivitás és zajkeltés a megszokott. A gyermekek egy része azonban aktívabb és az átlaghoz képest rövidebb ideig köthető le a figyelme.

Diszlexia, diszgráfia

Diszlexia, diszgráfia

Az olvasás és írás nehézségét diszlexiának nevezik. Diszlexiás az a gyermek, aki jó értelmi képességgel rendelkezik, azonban az általános iskolában a megszokott idő alatt és az ott szokásos gyakorlás mellett nem tanul meg olvasni. Az olvasás, az írás és a helyesírás zavarai (diszlexia, diszgráfa) szorosan összetartoznak. Az összetartozás alapja, hogy olyan képességek fejletlenségére vonatkoznak, amelyek az írott szókép felismeréséhez, a szókép elemei (betűk) közötti kapcsolatok (sorrendiség) percepciójához, illetve a szókép írott megjelenítéséhez szükségesek. Az írás zavarai nem az írás külalakjára, hanem a szótest felépítésére vonatkoznak.

Hiperaktivítás, diszlexia, diszgráfia, figyelemzavar

Hiperaktivítás, diszlexia, diszgráfia, figyelemzavar

Ingyenes diszlexia tesztet tartalmazó oldal, mely foglalkozik a hiperaktivítással, a figyelemzavarral, diszgráfiával, dadogással és azon témákkel, melyek ezen szemszögből a tanulási zavarokhoz kapcsolódik.

Neurofeedback /Csongrád/

Neurofeedback /Csongrád/

A neurofeedback a legkorszerűbb tréning tanulási zavarok - hiperaktivitás, figyelemzavar, diszlexia - kezelésében. Pozitív változásokat eredményez az agyban mellékhatások nélkül, hogy sikeresebben tudjon működni. A módszer az agy képlékenységére - a neuroplaszticitásra - épül, mellyel harmonikusabb működését segíthetjük elő. Az agyhullámok harmonizálása után eredményesebb iskolai teljesítmény tapasztalható.

Tanulási zavarok

Tanulási zavarok

'Tanulási zavarnak tekintjük azt az - intelligencia szint alapján elvárhatónál lényegesen - alacsonyabb tanulási teljesítményt, amely neurológiai deficit vagy funkciózavar talaján jön létre, sajátos kognitív tünet együttessel. Ezek a részképesség-zavarok alapvetően nehezítik az iskolai tanulás során az olvasás, az írás és/vagy a matematika elsajátítását. A teljesítménykudarcok gyakran másodlagos neurolizációhoz vezetnek. A tanulási zavar a legkoraibb időszakban alakul ki és tünetei felnőttkorban is ellelhetők. Kognitív és tanulási terápiával jól befolyásolható. Társuló tünetként megjelenhet enyhe értelmi fogyatékosságnál, érzékszervi sérülésnél és beszédhibánál. Ezekben az esetekben is (specifikus) tanulási zavarról beszélünk.' (Sarkadi - Zsoldos 1992/93.)

Tanulási-és magatartászavarok leküzdése

Tanulási-és magatartászavarok leküzdése

Az oldal a tanulási- és magatartászavarokkal foglalkozik. Kitér a Dyslexiára, a Dysgraphiára Dyscalculiára, valamint a Részképesség-zavara, Magatartási problémákra illetve a Hiperaktivitás is, hogy segítse az ezekben a betegségekben szenvedők szűleinek.

Tuti menü