Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tanulási módszerek képes leírás - Tanítás, oktatás.tlap.hu
részletek »

Tanulási módszerek - Tanítás, oktatás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tanitas.tlap.hu » Tanulási módszerek
Keresés
Találatok száma - 7 db
Cornell-módszer, PQ4R, Gondolat térkép, Lumosity,

Cornell-módszer, PQ4R, Gondolat térkép, Lumosity,

A Cornell-módszer előadásokon leadott tananyag jegyzetelési és tanulási módszere, mely megkönnyíti az ismeretek rendszerezését, elsajátítását és felidézését. Egyetemi, főiskolai tanulmányok során, valamint felnőttképzésben eredményesen használható. A PQ4R egy tanulási módszer, mely írott tananyag elsajátítására alkalmas. A gondolat térkép (mind map) olyan tanulást és gondolkodást hatékonyabbá tevő módszer, amely az agy kapacitásának jobb kihasználásán alapul A Lumosity az egyik legjobban kifejlesztett weboldal, amelyik mentális tréningeket kínál a látogatók számára. Az oldal frappáns mottója magyarul: "Hódítsd vissza az eszed

Hujber János - Tanulási módszerek

Hujber János - Tanulási módszerek

Miért is van ez az oldal? Úgy gondolom, hogy a jó tanár nem az, aki magához láncolja növendékeit. Hanem az, aki megtanítja őket megfigyelni, látni, észrevenni a dolgokat és kialakítja az önállóságot a tanulásban. De nem ez az, amit látok ma az oktatás széles területén.

Jády Mónika - Tanulási módszerek

Jády Mónika - Tanulási módszerek

Kísérletekkel bizonyítható, hogy minden tanulási folyamat bemelegítéssel kezdődik. Az agyunk csak bizonyos idő után lesz igazán fogékony. Ezért is fontos, hogy ne a legnehezebb tárggyal kezdjük a tanulást. Először olyasmit vegyünk elő, ami könnyen megy.

Tanulás alfa szinten

Tanulás alfa szinten

Alternatív nyelvoktatási módszer, amely abba a tudatállapotba hozza és ott tartja' az egyént, amely a legjobban támogatja a tudás megszerzésének folyamatát. Ezáltal rendkívül felgyorsítható a tanulás. Ez az állapot az úgynevezett alfa agyi állapot. Saját időbeosztása alapján, saját tanárral tanulhat.

Tanulási technikák szaktárgyanként

Tanulási technikák szaktárgyanként

Különféle tanulási technikákat mutat be az oldal tantárgyanéként lebontva. Segítséget nyújt a matematikához, a magyar nyelvtanhoz, illetve idegen nyelvhez, valamint a történelemhez, földrajzhoz, a biológiához és fizikához, kémiához egyaránt. Ha kérdésünk lenne, akkor az oldal szerkesztőjének ezt is feltehetjük.

Tanulásmódszertan, gyorsolvasás.

Tanulásmódszertan, gyorsolvasás.

Ha fejleszteni szeretnéd önmagad, akkor a Relaxapont Tanácsadó Hálózat, Budapesten segíteni tud. Pszichológiával kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt. Ezen belül például a tanulásmódszertant és a gyorsolvasást, valamint segít a pályaválasztásban is, hogy merre tanuljunk tovább.

WikiPedia - SQ3R tanulási módszer

WikiPedia - SQ3R tanulási módszer

AZ SQ3R az egyéni tanulás egyik hatékony és népszerű módszere, mely az írott tananyagok elsajátítását aktív módon, meghatározott lépéseken át éri el. A módszer neve a lépések angol nevének kezdőbetűiből álló mozaikszó. Hasonló, de alaposabb és magasabb szinten használható a PQ4R módszer is. Előadásokon jegyzetkészítéshez és az abból való tanuláshoz a Cornell-módszert célszerű használni.

Tuti menü